Podzimní dotace pro firmy a podnikatele

7. července 2016 | Soukromý sektor

Ministerstvo průmyslu a obchodu prostřednictvím Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest otevře již tento podzim dotace pro firmy a podnikatele. Zájemci o dotace z evropských fondů se budou ucházet o více jak 20 mld. Kč. Vyhlášení prvních výzev se očekává již v září 2016. Žádosti bude možné podávat do ledna 2017. U některých specifických výzev bude zveřejnění a příjem žádostí o pár měsíců posunut.

Oprávněnými žadateli jsou malé, střední a velké podniky i OSVČ.

CO LZE Z DOTACE PRO FIRMY HRADIT

  • koupit staré nemovitosti a kompletně je zrekonstruovat pro potřeby podnikání;
  • nakoupit stroje a technologie pro výrobu (podnikatelé do tří let existence mají na nákup strojů a technologií vyhrazené finance);
  • financovat na několik let dopředu účast na zahraničních veletrzích;
  • budovat školící střediska pro své zaměstnance;
  • na nemovitostech či ve výrobě realizovat opatření zaměřená na úsporu energií;
  • získat finance na spolupráci s výzkumným sektorem (s vysokými školami a univerzitami);
  • získat finanční prostředky na vnitrofiremní inovace (inovace výroby, certifikace nových výrobků, marketingové inovace, zavádění nových vnitrofiremních automatizujících procesů, …);
  • získat finance na tvorbu nových ICT a IS řešení – tím jsou myšleny moderní digitální služby, aplikace, programy v oblastech komunikace, zábavy, obchodu, vzdělávání …).

NA CO JE TŘEBA DÁT SI POZOR

Z dotace pro firmy zaměřené na nemovitosti nelze hradit výstavbu objektů na zelené louce. Lze pouze zrekonstruovat starou nemovitost a uzpůsobit ji potřebám podnikání. Aby bylo možné do dotace pro firmy zahrnout i nákup nemovitosti, musí být daný objekt veden v Národní databázi brownfieldů. Pokud se nemovitost v databázi nenachází, kontaktujte majitele, zda-li by ji do seznamu nedoplnil. Pokud objekt v databázi nebude v době podání žádosti veden, lze z dotace hradit pouze výdaje spojené s rekonstrukcí objektu.

http://www.brownfieldy.cz

V případě stavebních prací je již v době podání žádosti nutné mít od autorizovaného projektanta zpracovanou projektovou dokumentaci a zažádáno o stavební povolení.

Aby měla žádost o dotaci šanci na úspěch, je potřeba začít s přípravami projektu co nejdříve. Rádi Vám s přípravou projektu pomůžeme. Jedině tak se ujistíte, že všechny podklady budou v souladu s pravidly dotace.

Dotaci je možné získat na

Nemovitosti

Stroje a technologie

Účast na zahraničních veletrzích

Školící střediska pro zaměstnance

Úspory energií

Výše dotace

  • Velký podnik 25% 25%
  • Střední podnik 35% 35%
  • Malý podnik a živnostníci 45% 45%

Kontaktujte nás ještě dnes

Žádosti je vhodné připravovat s dostatečným předstihem.

Příjem žádostí o dotaci bude ukončen za:

Dny

:

Hodiny

:

Minuty

:

Vteřiny

Pravidelný přehled dotací do emailu

Pravidelný přehled dotací do emailu

Zanechte nám na sebe kontakt. Budeme Vás v dostatečném předstihu informovat o dotačních výzvách vhodných pro Vaši organizaci.

 Příležitost získat dotaci Vám už neproklouzne mezi prsty.

You have Successfully Subscribed!